Over mij

Mijn naam is Jesse Rutters en ik ben “gewoon” een docent, zoals veel collega’s in het land. Ik geef economie op een vmbo school met leerwegondersteunend onderwijs en ik ben jaren mentor (geweest). Hoewel ik als puber altijd riep dat ik écht nooit leraar zou worden, besloot ik tijdens mijn master sociologie tóch om het onderwijs in te gaan. Het is één van de beste beslissingen in mijn leven geweest.

Ik geniet van de openheid, oprechtheid, humor, spontaniteit, kwetsbaarheid, veelzijdigheid, warmte en waardering van de vmbo leerling. Het is prachtig om elke dag onderdeel te mogen zijn van- en bij te mogen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van je leerlingen. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn leerlingen te inspireren, de lesstof relevant te maken en te verbinden. Op deze manier vanuit een goede relatie met mijn leerlingen werken aan het overwinnen van obstakels en het vergroten van kennis is het mooiste dat er is.

Deze site heb ik gemaakt om een klein kijkje in mijn lespraktijk te geven, af en toe mijn mening te kunnen ventileren, praktische tips door te geven en een positief geluid over onderwijs te laten horen. Hier onder vind je de nieuwste berichten. Als je op zoek bent naar een specifiek thema kun je het menu bovenaan de pagina gebruiken. Laat je weten wat je er van vindt?