Blog

Gewoon een docent

Welkom op mijn site. Fijn dat je er bent! Mijn naam is Jesse Rutters en ik ben “gewoon” een docent, zoals er zoveel zijn. Maar juist in dat “gewone” schuilt iets heel bijzonders. Als je bereid bent wat beter te kijken, dan zie je als docent prachtige dingen gebeuren. Natuurlijk de bekende ‘aha-erlebnis’ wanneer bij een leerling het kwartje valt, maar ook een intiem inkijkje in misschien wel de meest fascinerende jaren in het leven van een kind: de ontwikkeling naar volwassenheid. Groei is nooit lineair, en dat geldt zeker voor de puberteit. Wij docenten mogen er zijn om kinderen op te vangen wanneer het mis gaat en vanaf de zijlijn te genieten wanneer het goed gaat. Als docent ondersteun ik leerlingen didactisch en pedagogisch, maar mijn leerlingen zijn niet de enigen die leren. Ook ik leer regelmatig en verander hoe ik naar bepaalde dingen kijk.

Met deze site wil ik verslag doen van mijn leerproces en mijn (veranderende) kijk op alles wat met onderwijs te maken heeft. Wat kun je hier verwachten? Onder andere een klein kijkje in mijn lespraktijk, mijn mening over de actualiteit, praktische tips over digitale tools die ik inzet tijdens mijn lessen en een positief geluid over onderwijs met soms een kritische noot. Laat je mij weten wat je er van vindt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.